Tulihelmestä

Hei! Olen Ekaterina – yrittäjä Tulihelmen takana.

Olen perustanut Tulihelmen vuonna 2010 ja tässä kerron matkastani yrittäjänä.

Olen valmistunut biologiksi Pietarissa vuonna 2004. Ehdin tehdä pari vuotta töitä pienessä bioteknologisessa yrityksessä, ennen kuin olen muuttannut Suomeen aviomieheni luo vuonna 2007.

Muuton jälkeen hullaannuin polymeerimassaan. Mielestäni se oli maailman ihanin materiaali, koska sen avulla oli mahdollista helposti toteuttaa vaikka minkälaisia korumalleja.

Harrastus on vienyt niin voimakkasti mukaan, että loppujen lopuksi olen päättänyt perustamaan oman yrityksen.

Minustako yrittäjä? Ajatus tuntui hullulta, kun en tiennyt yrittäjyydestä yhtään mitään, ja erityisesti vieraassa maassa ilman kunnon kielen taitoa. Sen takia menin kirjanpitokurssille, jonkun osana oli yrittäjyys. Opiskelu oli suomen kielellä, jota ehdin opiskella vain vähän, mutta onneksi kirjanpidossa oli paljon lukuja 🙂

Tulihelmen olen perustanut 1.4.2010. Tein polymeerimassakoruja jo pari vuotta ja heti pääsin vauhtiin. Minun ensimmäiset asiakkaat olivat venäjänkielisiä ympäri Suomea. Vuoden sisällä olen perustanut verkkokaupan ja alkanut kiertämään käsityömessuja ja myyjäisiä. Vuosi vuodelta korumallisto muuttui, kunnes aloitin tehdä vain kuva- ja tekstikoruja polyymerimassasta ja hartsista.

Alusta asti korutarvikkeiden laatu oli minulle tärkeä, kun itse joskus sain reaktiota halvoista koruista. Joten kirurginteräs tuli melkein heti käyttöön. Vuonna 2012 olen alkanut myös myydä ihoystävällisiä korutarvikkeita. Nykyään korujen teko jäi lähes kokonaan pois, keskityn hypoallergeenisien korunosien maahantuontiin ja myyntiin.